Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Vädjan till kommunstyrelsen – släpp på prestigen

Aktionsgruppen stoppa taket på Mälarporten har presenterat ett förslag till stationslösning som inte belastar kommunen med några nya utgifter. Förslaget är enkelt. Låt trafikverket bygga en ny gångbro/passage över bangården. Den ska ha samma funktion som dagens bro men bredare och med större ytor för resenärer som väntar på avgångar. Rulltrappor och rejäla hissar på både norra och södra sidan ger möjlighet att ta med sig cykel vid passage. Gångbron landar på norra sidan antingen öster eller väster om det nuvarande stationshuset som kan vara kvar på nuvarande plats. Stationshuset kan i ett senare läge byggas ut eller ersättas med en ny byggnad. Det här är Trafikverkets och Jernhusens ansvar. Kommunen behöver inte betala en enda krona.

I dessa coronatider när krisrapporterna dagligen avlöser varandra begriper alla västeråsare att kommunen under lång tid framåt kommer att ha en mycket kärv ekonomi. Det är oklokt att nu belasta skattebetalarna med nya helt onödiga utgifter på hundratals miljoner.

Jag vädjar till kommunstyrelsen. Släpp på prestigen. Välj en billigare och enklare lösning. Skippa taket och låt förnuftet segra.

Åke Hillman

För aktionsgruppen stoppa taket

Nu med närmare 2 200 medlemmar

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel