Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Var det verkligen så?

Gustav Ericsson skriver i VLT:s ledare den 22 juni om kommunfullmäktiges debatt om flygplatsnedläggningen. På en plats i artikeln talar han om flygplansnedläggningen. Tryckfelsnisse? Eller vill han påstå att hela debatten slutade med en buklandning? Var det några som buklandade, var det enligt min uppfattning, nedläggningsivrarna, som hade svårt att minnas vad man sagt före senaste valet.

Gustav Ericsson hävdar att väljarna såg till att nedläggningsivrarna fick majoritet. Inför senaste valet var det, så vitt jag förstått, inte något uttalat nedläggningshot från något parti.

Socialdemokraterna ville ge styrelsen för flygplatsen arbetsro fram till 2025. Liberalerna såg oroat på kostnadsutvecklingen och trodde man skulle kunna rädda situationen med att lägga ned passagerartrafiken. Man fann inget stöd från de andra partierna och såg, efter valet, nedläggning av all verksamhet som enda möjligheten.

Att mot denna bakgrund hävda att väljarna i senaste valet sagt ja till nedläggning av flygplatsbolaget ter sig ogrundat.

Det är märkligt att man vill avveckla Hässlö flygplats utan att presentera en genomarbetad konsekvensanalys. Man vill heller inte tala om vilka planer som finns för området.

Under debatten gavs eloger till Ulla Person och den dåvarande styrelsen för sitt kostnadsreducerande arbete. Har man i dag en professionell styrelse för intäkts ökande åtgärder? Frågorna är många men nedläggningsivrarna tiger.

Per Edlund

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel