Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Vår son lämnar Fryx med många fina upplevelser

Kommentar på inlägget "Allt är inte skit – men här är baksidan av att gå på Fryx ", VLT den 14 juni.

Det var otroligt tråkigt att läsa insändaren om Fryxellska skolan och hur en förälder upplevt en mycket tråkig skolgång för sin dotter.

Jag vill ge en annan bild av samma skola.

Vår son gick ut 9:an för några dagar sedan. Sex år efter att han med nyfikenhet började i 4:an nere på Skepparbacken.

Åren har inneburit fantastiska konserter, engagerade lärare, tråkiga och roliga lektioner, en hel del vikarier, lyckade och mindre lyckade resultat, goda luncher (för det mesta), roliga raster i uppehållsrummen, härliga snack med David och Micke, härliga friluftsdagar i Vedbobacken, svettiga repetitioner, och återigen fantastiska konserter.

Jag följde 9:ornas betygsutdelning via länk och såg mycket glädje, stolthet och tårar hos både elever och lärare. Jag hörde hur rösterna hos eleverna krackelerade i avslutningssången då eleverna insåg att detta var det sista de gjorde tillsammans.

Jag fick hem en son som var både lycklig men också lite låg. ”Känns så konstigt att aldrig gå min skolväg igen, få uppleva Anders lektioner eller få sjunga med Anna-Karin”.

Sista året har också varit en stor utmaning, framför allt för skolan och för våra ungdomar. Jag tycker Fryxellska har skött detta med bravur. Skolan har, utifrån sina förutsättningar, sett till att eleverna fått en någorlunda normal vardag i en annars konstig värld, sjungit och dansat och vilka fantastiska inspelningar vi har fått tagit del av.

Vår son lämnar Fryx med många fina upplevelser och minnen och med en bra grogrund för framtiden.

Tack Fryxellska skolan för det ni gjort för vår son.

Peter Malmenby

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel