Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Varför har regionen inte tillfrågats, Teljebäck?

Nyligen kom beskedet från Socialdemokraterna, Liberalerna och Miljöpartiet att Västerås flygplats läggs ner. Men beslutet har fattats utan att den politiska ledningen i Västerås gjort någon formell förfrågan till Region Västmanland om samfinansiering eller annat stöd.

Regionstyrelsens ordförande Denise Norström (S) har bekräftat att kontakter visserligen tagits från kommunledningens sida, men att dessa inte resulterat i någon formell begäran om samarbete. Det är upprörande eftersom det visar att det inte funnits någon egentlig vilja från Socialdemokraterna, Liberalerna och Miljöpartiet att faktiskt få till en lösning som kan rädda flygplatsen. Hade det funnits en seriös vilja att undersöka alla möjligheter till samarbeten borde frågan ha ställts. Men det har inte gjorts. I regionen råder dessutom inte samma majoritetsförhållanden i partipolitiken som i Västerås stad, vilket gör att det inte räcker att endast överlägga internt med sina partikamrater.

Flygplatsfrågan hade kunnat tas upp inom ramen för det regionala utvecklingsansvaret som regionen har. Det sker dessutom kontinuerligt möten mellan regionala och kommunala företrädare, så det har funnits alla möjligheter att lyfta frågan men det har Anders Teljebäck (S) inte gjort. Nu står regionen inför den otacksamma uppgiften att lösa bland annat livsnödvändiga organtransporter utan att vi fått vara med i diskussionen innan beslut om nedläggning. Det är en oseriös hantering från Teljebäcks sida.

Tomas Högström (M)

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel