Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Världen är full av alternativa fakta

Trots att dessa ”alternativa fakta” inte finns har den profana världen många bekymmer med förekomsten. Ryktesspridningen i form av "fake news" skapar många problem i det civila samhället. Och i det andliga.

Naturligtvis får vi också läsa om människans ursprung. Även där finns det alternativa fakta. Nämligen Satans påstående att Adam och Eva skulle bli som Gud om de åt av den förbjudna frukten. De åt och katastrofen var ett faktum.

Inte blev vare sig Adam eller Eva eller deras efterkommande någon form av gudar även om några blivit lurade att tro det.

Satan är specialist på detta lögnens domäner som många människor accepterat som fakta, trots att det är Satans version. Jesus däremot säger att sanningen skall göra er fria

Om Gud, som inte kan ljuga, levererar fakta finns det ingen anledning lyssna på falska nyheter.

Resultatet för många: ljuset kom in i världen, men människorna älskade mörkret mer än ljuset eftersom deras gärningar var onda. Det var deras val, inte Guds.

Guds intention att skapa ett paradis på jorden var att han började med ljuset. Inte skulle människan behöva vandra i mörker: ”Var fruktsamma och föröka er, uppfyll jorden och lägg den under er. Råd över havets fiskar, himlens fåglar och alla djur som rör sig på jorden.”

Gud såg på allt som han hade gjort, det var mycket gott. Och det blev afton och det blev morgon, den sjätte dagen.

Från det att Gud skapade himmel och jord har det gått snart 6 000 år

Det som har en verklig början kommer också att ha ett verkligt slut. Liksom det i bibeln finns den nedtecknade historien kommer också slutet att redovisas. Att Gud försonade mänsklighetens synd med sig själv genom Jesus. Därför står det skrivet:

”Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde son på det att var och en som tror på honom skall inte förgås utan ha ett evigt liv.”

I de orden finns inga alternativa fakta.

Stig Melin, Västerås

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel