Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Västerås är fullt av "miljonrullning"

Västerås har fått en anti-infrastruktur-majoritet i Stadshuset som beskriver samhällsnyttig infrastruktur som ”miljonrullning” till olika särintressen. Vilket naturligtvis är nonsens. 

Västerås är fullt av ”miljonrullning” till olika sorters infrastruktur.

Värst är naturligtvis skolorna med avgiftsfri undervisning för alla elever sedan införandet av skolplikt och folkskolan år 1842. Liksom avgiftsfria cykelvägar, dito kommunala vägar och dito trottoarer. Lokaltrafiken (VL) är rena rama Ebberöds Bank med tre kronor i kostnad på varje krona i biljettintäkt. Avgiftsfri ambulansservice är också en usel affär, med mera. 

Att peka ut just den samhällsekonomiskt lönsamma flygplatsen som ”miljonrullning” är därför ren och skär politisk demagogi. 

I verkligheten har Socialdemokraterna, Liberalerna och Vänsterpartiet anslutit sig till miljöpartiets politik för luftfart: Vanligt folk ska inte flyga.

Evert Jonsson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel