Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Västeråsmoderaterna förblir ultrakonservativa

Svar på repliken ”M: L har dålig koll på ideologi”, VLT den 7 juli .

Tack för er replik som tydligt beskriver Västeråsmoderaternas ultrakonservativa hållning. Ni ser Västeråsmoderaternas ideolog som ”en förening av en konservativ samhällssyn och liberala idéer”. Vi upplever att ni inte längre driver de liberala idéerna och det är mycket olyckligt för Västerås. Kan det vara så att majoritetens politik (140-punktsprogrammet) innehåller rejält med liberala lösningar på utmaningar i Västerås och ni opponerar av bara farten, det leder fel.

Några ord om de olika frågeställningar som vi tog upp. De är bara några exempel, det finns fler.

Vad gäller stadsdelar som vi har nämnt, så byggs varje stadsdel för att lösa utmaningar som finns där och då. Det tjänar Västerås mycket väl. Men tider, teknik och utmaningar utvecklas och ska speglas när nya områden till exempel Sätra byggs.

I er replik verkar ni inte inse behovet av integration som är en av nycklarna till ett bra samhälle. Liberalerna vill bygga en modern, tät och småskalig stadsdel med närhet till skola, lekytor, service och strövområden. Det blir möjligt tack vare olika storlekar och upplåtelseformer i boendet och en något tätare exploatering. Parallellt leder Liberalernas stora satsningar för styckebyggartomter på andra håll i Västerås. Att även göra Sätra till ett sådant skulle dock minska takten i nyproduktionen alltför drastiskt.

Vad gäller flygplatsen har det inte kommit fram något som visar på ett framtida behov, varför vi för ert ja till att ha kvar flygplatsen på ert konservativa konto.

Skolan är helt avgörande för ett samhälle, men också där måste vi bedöma vad vi i Västerås orkar satsa på. Grundskolan är prioritet ett.

Erik Ödmansson (L)

Henrik Östman (L)

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel