Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Verkligheten har kommit ifatt Västerå(S)-po(L)itiken

Coronakommissionen slår fast att Västerås näst efter huvudstaden har flest coviddödsfall i Sverige. Västerås äldreomsorg har misslyckats.

Äldrenämnden i Västerås har samtidigt antagit budget för 2021 i en bred samsyn bland samtliga representerade partier. Satsningarna är av nöden framtvingade och handlar om att åtgärda misskötsel, kraftigt eftersatt kvalité, råda bot på dålig säkerhet och bristande trygghet liksom att förbättra arbetsförhållanden. Verkligheten har kommit ifatt Västerås-politiken. Satsningarna i budgeten är nödvändiga åtgärder som redan borde ha genomförts men som nu måste invänta år 2021.

Det som majoriteten i sitt pressmeddelande från 2020-12-15 kallar ”Mångmiljonsatsningar på äldrevården i Västerås” finansieras huvudsakligen av statsbidrag, som i sin tur är en reaktion från sittande regering för att väga upp det nationella sveket mot våra äldre utifrån de brister som blottlagts under coronakrisen.

Sanningen är att statsbidrag är en behövlig räddningsplanka i en kommun som Västerås där annat än äldrevård har prioriterats av sittande majoritet. De statsfinansierade satsningar som nu görs under 2021 är av otvetydigt stor vikt, men bilden den lokala majoriteten målar upp av att handlingskraftigt nu lösa äldreomsorgens problem i Västerås kan också ödmjukast vinna på att kompletteras med ett ansvarstagande inför varför bristerna fortfarande finns här fast man själv styrt sedan flera år tillbaka.

Personalsatsning som handlar om att ta bort delade turer har utlovats i samtliga av majoritetens antagna budgetar under mandatperioden. Trots det har inte annat gjorts än att starta upp en begränsad pilot för att kunna påvisa för Västeråsarna att arbetet är påbörjat. Vad gäller heltid som norm träder det tecknade och tvingande kollektivavtalet på riksnivå i kraft under 2021. Nämnden är därmed tvungen att avsätta medel i budgeten för att genomföra vad som avtalats. Hade de delade turerna avskaffats när löftet först gavs och hade heltid som norm införts hade förutsättningarna att bekämpa pandemin, som sedan drabbade oss, varit avsevärt bättre. Det hade gjort skillnad för personalen och för de äldre. Då hade det kunnat kallats en satsning och politisk handlingskraft, men i efterhand är det tyvärr mer att betrakta som ett misslyckande av de styrande.

M och KD:s budgetförslag för 2021 matchar och möter upp majoritetens samtliga satsningar, därav en bred samsyn. Där majoriteten däremot stannar och inte klarar att prioritera fortsätter oppositionen framåt och satsar mer på trygghet, säkerhet, valfrihet och på äldreomsorgens personal.

M och KD har identifierat området majoriteten missat och som är helt avgörande för en trygg äldreomsorg, nämligen behovet av att förstärka den medicinska kompetensen och av att höja vårdnivån inom äldreomsorgen. Här finns den största bristen inom äldreomsorgen i dag. Den medicinska medverkan inom äldreomsorgen måste höjas. I M/KD:s budget för 2021 ligger tydliga satsningar på kompetensförstärkning av usk-utbildning, språksatsning, Vub- och spetsutbildning för ssk och inte minst finansiering för läkarmedverkan inom äldreomsorgen.

Ytterligare satsningar i M/KD:s budget är att införa ersättning för dubbel bemanning till utförarna.

Personalen rör sig i dag ensamma, dygnets alla timmar, över hela staden och att kunna arbeta i lag är både en trygghets- och arbetsmiljöfråga. För att flera utförare ska kunna erbjuda valfrihet inom hemtjänst och hemvård måste reseersättning införas. Även landsbygden måste få del av valfriheten inom omsorgen.

Vidare handlar en personalsatsning inte bara om att höja grundbemanningen och antalet anställda som majoriteten definierar det. Det handlar också om lön, om att kunna utvecklas i sitt arbete och om att arbetet ska löna sig. För att höja statusen på omsorgsarbetet och för att göra det attraktivt vill M/KD införa karriärtjänster inom äldreomsorgen där engangemang, kunskap och kompetens värderas rätt. Det måste löna sig att göra det lilla extra. Det går inte att handla på Ica för en klapp å axeln.

Budgeten i äldrenämnden för år 2021 handlar i klarspråk om att verkligheten har kommit ifatt politiken på nationell såväl som lokal nivå, om bristerna som blottlagts under pandemin och om vad som måste göras i det akuta läget. Det bör seriösa politiker öppet kunna erkänna och inte göra politik av att åtgärda sina egna misstag.

Det är i dag politiken ska göra skillnad - inte i morgon när problemen redan är ett faktum. M/KD presenterar därför en budget för 2021 som ödmjukt kompenserar för blottlagda brister, men som också handlingskraftigt för utvecklingen framåt på avgörande områden.

Anna Nordin (M)

2:e vice ordförande Äldrenämnden

Elisabeth Wäneskog (KD)

ledamot Äldrenämnden

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel