Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Vi älskar visst sommarjobb, men inte slöseri

Svar på Carin Lidman (S) och Markus Lindgrens (MP) inlägg "Sommarungdomarna utför viktiga arbeten", VLT 8 augusti.

Hej! Kul att ni har läst min artikel – eller rubriken i alla fall.

Vi föreslår inte avskaffande av samhällsnyttiga sommarjobb. Jag ser upp till varenda en av de ungdomar som jobbar, oavsett med vad. Vi på högerflanken älskar när folk jobbar.

Kommunens resurser är inte oändliga. Därför är det viktigt att de sommarjobb som erbjuds är sådana som gör konkret nytta.

Ni slår in öppna dörrar när ni pratar om omsorgsarbeten, tillverkning av skyddsmaterial och skräpplockning. Där är vi överens. De jobben ska finnas kvar.

Jag sommarjobbade själv med närradio. Det var roligt och givande. Jag har också gått musikklass och förstår till viss del kulturens roll i samhället och för individen och även dess utmaningar. Kulturen behöver även framöver stöd från det offentliga.

Frågan är varför ungdomar ska ges lön för deltagande i projekt som närmast liknar kurser. Möjligtvis kan man ge bidrag och låta kursen vara gratis, men att ge nästan 10 000 kronor till varje ungdom är en felprioritering.

Sluta missförstå högerpolitik med mening. Vi vill alla tre att ungdomar ska jobba. Skillnaden är att jag och KDU Västmanland förstår näringslivets roll i jobbskapande. Det verkar inte ni göra.

Ludvig Erikssson (KDU)

Ordförande KDU Västmanland

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel