Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Vi är västeråsare som tar ansvar för Västerås bästa

Replik på inlägget "Frågor till ordförande i Stoppa miljonrullningen till Västerås flygplats", VLT den 20 januari.

Det är rörande att Henrik Boresäter, ordförande för Hässlö flygförening och boende i Täby kommun är så engagerad i hur Västerås kommun använder sina pengar. Jag hoppas att han har samma brinnande intresse för sin egen hemkommuns ekonomi.

Boresäter tar upp flera intressanta och viktiga verksamhetsområden och projekt inom Västerås stads koncern.

Gemensamt för alla är att det är många västeråsare som har eller kommer att ha nytta och glädje av dem. Gemensamt är också att de omfattar många miljoner och att det är mycket viktigt att alltid ifrågasätta om skattebetalarnas pengar används på bästa sätt och göra granskningar, uppföljningar och sätta in åtgärder om inte budget följs. Det är något som görs ständigt i en kommunal verksamhet.

Politik är att vilja och välja. Att göra prioriteringar utifrån den budget som finns.

Att fortsätta subventionera en flygplatsverksamhet som år efter år inte kan hålla budget, trots insatser, där prognoserna visar att underskotten bara kommer att öka, och som få västeråsare har glädje eller nytta av är för mig och oss i kampanjen Stoppa miljonrullningen till Västerås flygplats inte rätt prioritering. De pengarna som varje år går till att täcka underskotten behövs bättre inom till exempel Västerås äldreomsorg.

Att fortsätta subventionera en flygplatsverksamhet som få västeråsare använder sig av och som dessutom bidrar till utsläpp av klimatpåverkande växthusgaser är inte försvarbart när vi har tio år på oss att vända trenden med den katastrofala globala uppvärmningen som pågår. Omställningen behövs nu, inte sen.

För den lilla del samhällsflyg som sker från Västerås flygplats finns fullgoda alternativ inom rimligt avstånd.

Jo, vi tar ansvar, för Västerås kommuns totala ekonomi, för välfärden, för klimatet. Frågan är vilka bevekelsegrunder Henrik Boresäter, som är skattebetalare i Täby kommun, har för sitt engagemang för hur Västerås ska använda sina pengar.

Carin Lidman

Ordförande föreningen Stoppa miljonrullningen till Västerås flygplats

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel