Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Vi bär alla ansvaret

Efter att den första chocken av coronavirusets härjningar i landet nu börjar lägga sig bryts borgfreden mer och mer. Olika aktörer försöker vinna poäng genom att leta syndabockar utanför sig själva. Det är alltid någon annans fel. På ledarsidan för några veckor sedan kom man fram till att "De folkvalda bär ansvaret för landets coronahantering". Visst är det så, eller ..?

Men vem bär ansvaret för vilka folkvalda vi har? Det är ju du och jag som i allmänna val valt just de ledare vi har och har haft. Sluta peka finger på andra. Vänd dig i stället till dig själv.

Nu finns det en tröst i bedrövelsen. Vi har lyckan att leva i en demokrati. Det kommer nya valmöjligheter. Vi får en ny chans snart igen och då måste vi tänka till och tänka nytt.

Förhoppningsvis kommer det att dyka upp nya politiker, som vill se till att vi är bättre förberedda när nästa farsot kommer.

Anders Rössberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel