Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Vi ser att det finns förbättringsområden

Svar på debattartikeln "Formen måste ändras – hemtjänsten slarvar med min frus liv", VLT den 15 januari.

Vad tråkigt att du inte känner dig trygg och nöjd med den vård och omsorg som din fru får. Som du beskriver så behövs en delegering för vissa arbetsuppgifter inom hemvården. Att det fungerar ska säkras upp genom kunskapskontroller och informationsöverföring mellan den som ger delegeringen och den som utför arbetsuppgiften.

Vi ser att det finns förbättringsområden i det du beskriver och vi arbetar ständigt med kompetenshöjande insatser. Det kan till exempel handla om interna utbildningar, att säkra kvaliteten i våra rekryteringar, att samverka mellan olika professioner och enheter samt att ständigt följa upp och ha dialog.

Just nu pågår ett arbete inom vård- och omsorgsförvaltningen där samtliga medarbetare kommer att erbjudas en heltidstjänst. I samband med det ser vi över just det som du skriver om – vilken profession som ska göra vad i uppdraget.

De specifika händelserna som du beskriver kommer vi att ha fortsatt dialog med er om för att göra det så bra som möjligt, och ett inplanerat möte för detta finns.

Maria Sandhagen

Kristina Kolmodin Berglund

enhetschefer inom hemvården, vård- och omsorgsförvaltningen

Christine Wäneskog

verksamhetschef äldreomsorg vård- och omsorgsförvaltningen

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel