Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Viadukt – kanske en mycket bra idé

Annons

Tore Nordlunds förslag ”Bygg en viadukt över stationsområdet” den 30 november kanske verkligen är ett bra alternativ. Dock i sista minuten men förtjänar kanske en snabb utredning.

Ju högre spårområdet förläggs ju mindre ogästvänligt upplevs förmodligen passagen. Med andra ord så långt från en mörk tunnel som möjligt.

Kopparbergsvägen kan därmed förlängas till Kungsängsgatan och en trivsam promenad till vattnet blir möjlig på ett betydligt enklare sätt än idag eller i en framtid. Med tanke på Västerås kraftiga expansion bör det i framtiden finnas möjlighet att City utvidgas och integrerar bland annat slottet i ett utökat city. Med affärsytor såväl runt resecentra och mot slottet som i Sigurdområdet.

Dock en vild idé. Varför inte på samma gång flytta Cityringen till Kungsängsgatan och på så sätt integrera resecentrum och Sigurd i cityområdet. Då behöver varken Hamngatan eller Stora gatan mot Röda torget vara nedsänkt och därmed tillåta dubbeldäckare att köra även dessa sträckor.

City kommer då att innefatta både Tingsrätt, Socialkontor och kanske framtida Polishus.

Rondell föreslås där Cityringen möter Sjöhagsvägen och dagens parkeringsyta söder om Sjöhagsvägen och väster om Svartån kan kompletteras med centrumnära bebyggelse inklusive parkeringshus i bottenvåning.

Bro vid slottet blir endast för cyklister och gående medan Södra Ringvägen ansluts i öster till Cityringen via rondell. Detta för att möjliggöra fortsatt busstrafik.

Parkering för tågresande i parkeringshus söder om stationsområdet.

Carl-Åke Utterström

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel