Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Vilket är julens budskap?

Vi närmar oss nu raskt det årliga firandet av Jesu födelse för mer än 2000 år sedan, och aldrig tidigare har väl festen varit så intensivt som nu, åtminstone inte i kronor räknat.

Årets julvärd i SVT lovade i en intervju att hon på julafton skall "förmedla julens budskap", vad hon nu menade med det – Sverige är sedan tjugo år en sekulär stat, och julvärdarna har aldrig tidigare haft för vana att förkunna evangeliet.

Julen ger även våra politiker möjlighet att synas. I sitt "jultal" på tredje advent tog statsministern tillfället i akt att kritisera oppositionen, i synnerhet moderatledaren för dennes nya "samarbete" med Sverigedemokraterna. Han fick det att låta som i en valrörelse. Var detta ett rimligt budskap till folket i juletid från landets politiske ledare? Bättre tal vill vi ha, annars fortsätter dina opinionssiffror att dala.

Sverre Haukeland

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel