Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adaktusson (KD) företräder västmanlänningarna

Annons

Lars Adaktusson (KD). Foto: Jessica Gow/TT

På VLT:s liberala ledarsida kunde man den 24 januari läsa att Kristdemokraterna har spikat sin riksdagslista i Västmanland. Läsaren varnas för att lägga sin röst på KD av det enkla skälet att Lars Adaktusson toppar listan före undertecknad. Kanske grundar sig oron i att Lars Adaktusson har en tydlig och skarp politisk hållning. Lars är trovärdig och står konsekvent upp för frihet, rättvisa och omsorg. Att Kristdemokraterna toppar laget kanske oroar en och annan ledarskribent, men utgör inte på något sätt ett hinder för verklighetens folk att rösta på oss. Tvärtom.

Istället för att ägna sig åt skrämseltaktik bör fokus för det politiska samtalet ligga på sakfrågorna. Hur ska vi utveckla vårt samhälle för att inte tvingas in i och fångas i nätet av ytterligheter på vänster- och högerkanten? Hur ska vi säkra tryggheten för våra äldre och bevara friheten för föräldrar att kunna välja barnomsorg och skola, vård och omsorg?

I ledaren insinueras att väljarna i Västmanland luras att rösta på KD. Frågan är hur väljarna kan bli lurade av en tydlig politisk hållning – en agenda – för ansvar, trygghet och frihet som håller oavsett var i landet du bor, ja, till och med i Köping, Västerås, Norberg och resten av Västmanland. Nej, den logiken håller inte. I Sveriges riksdag arbetar du för hela landet och vi vet att med den tydlighet som KD och Lars Adaktusson står för, kommer inte bara Västmanland utan hela landet att få en tydlig röst som står upp för just ansvar, trygghet och frihet.

Vi är glada att Lars Adaktusson toppar riksdagslistan i Västmanland. Nästa vecka, den 9 februari kl.18, är du välkommen att komma och lyssna och ställa frågor till honom i Vallbykyrkan i Västerås.

Samuel Stengård

ordförande, Kristdemokraterna Västerås

Kandidat till riksdagen, plats 2

SVAR DIREKT

Poängen i ledaren var att Lars Adaktusson används för att som ett känt namn för att locka väljare till KD. Men han toppar flera listor, och kommer därför knappast att representera Västmanland.

Då är det mer rakryggat mot väljarna att ställa upp i en valkrets och försöka bli vald där. Den som nu mest tjänar på om Adaktusson drar extra röster till KD är den som står närmast efter på listan. Och det är Samuel Stengård själv. Men frågan är om väljarna förstår att en röst på Adaktusson egentligen är en röst på Stengård.

Richard Appelbom

ledarskribent VLT

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons