Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alf Karlman: Fler borde oroa sig över avlyssningen

Landshövdingen på Gotland Marianne Samuelsson har gjort bort sig genom att ge fördelar till en medborgare framför andra. Detta ärende har med rätta stått i fokus under flera dagar.

Annons

Vad som är underligt i sammanhanget är att den illegala och hemliga inspelningen av samtalet inte har fått större uppmärksamhet. Detta med hemlig avlyssning har ju praktiserats av Uppdrag granskning utan några större protester från andra än dem som blivit avlyssnade.

Går vi lite längre tillbaka i tiden blir det betydligt allvarligare med dessa inspelningar. Jag tänker på Gestapo, KGB och Stasi som genom sådan hemlig avlyssning kunde få folk till fängelse för att de sagt något som var olämpligt och stötande för regimen.

Detta med strandskydd är viktigt och bör behandlas varsamt men detta med hemlig inspelning är i jämförelse betydligt viktigare. Misstänksamheten kommer nu att sprida sig över Sverige när vi vet att det finns personer, som totalt saknar ansvar, kurage och mod, som springer omkring och placerar ut avlyssningsapparater.

När får vi höra samtal från polisförhör, läkarrum och drottningens sovrum?

Pirate Bay och kompani kan slänga sig i väggen. Skvallerpressen går i graven och Bonniers måste läggas ned. Nu har den nya tiden kommit som till slut kommer att symboliseras med Avlyssningspartiet i Riksdagen 2010!

Alf Karlman

Stora Sundby

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons