Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansen i Hallsta: S och V valde bort en billigare lösning

Annons

Rubriken — ”Kommunen valde bort en billigare lösning” — är felaktig. ”S och V valde bort en billigare lösning” är mer korrekt.

När elevantalet sjönk och därmed lokalbehovet klubbade Socialdemokraterna och Vänsterpartiet igenom att Vallmoskolan skulle rivas, trots protester från Allianspartierna. Nu blev det ingen rivning utan försäljning och en ombyggnad till bostäder tack vare en privat aktör. Detta är helt klart bättre än en rivning.

När Allianspartierna föreslog att flytta förskolan till Vallmoskolan fick vi av ansvarig rektor på ett möte med kommunstyrelsen besked om att det inte går att bygga om till ändamålsenliga lokaler. Att det skulle ha varit ett alternativ till rivning, som det står i VLT, den informationen fick vi inte. Kommunens tjänsteman anser i VLT att det var ett felaktigt beslut av kommunen, ett beslut som vi som förtroendevalda för Allianspartierna inte tänker ta ansvar för.

Hade vi fått gehör för vårt krav hade förskolan haft nya lokaler idag. Jag vet inte om vi har någon bättre ekonomi i dag så att vi klarar av en fördyring på 4 miljoner kronor, vilket kommer att bli resultatet av tidigare fattade beslut.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons