Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansens trafikförsäkringsförslag är bra.

Annons

Vet Pia Nilsson (VLT 19/3) vilka bil- eller MC-förare som tillhör riskgrupperna? Det är män i åldrarna 18-24 år. De står för en väldigt stor del av de svåra olyckorna och de utgör också en stor risk för andra trafikanter. Det finns dessutom cirka 40000 oförsäkrade fordon på våra vägar samt 14-15000 förare som kör alkoholpåverkade.

Jag ser detta som ett bra förslag eftersom det skiljer trafikskadorna från sjukförsäkringen. Det är inte rimligt att den som underlåter att använda bilbälte, kör för fort, kör en oförsäkrad bil behandlas på samma sätt som en erfaren förare som håller sig strikt till de trafikregler som samhället satt upp.

Och Pia Nilsson(s), var inte orolig för -riskgrupperna- eller de som underlåter att försäkra sitt fordon, än värre är det med den höga bensinskatt som sätter djupa spår i vars och ens plånbok. Ca 8 kronor/liter i skatt ger för en vanlig fordonsägare som kör ca 1500 mil/år, ca 12.000:- i skatt. Här kan vi tala om extraskatt! Trafikförsäkringspremien är bara en liten, liten del av kostnaden för att äga och framföra en bil eller MC.

Jag känner att jag gynnas av att trafikskadorna lyfts ur sjukförsäkringen.

Mona-Britt Källbäck(m)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons