Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansriksdagsledamöter: För Sverige i tiden

Den socialdemokratiska oppositionspolitiken framstår allt mer som en enögd åskådare som från läktaren skriker ut sina åsikter. Man ser vad man vill se men deltar inte i spelet.

Annons

Vi har idag den lägsta arbetslösheten på 16 år. Lägre än vad den någonsin var under socialdemokraternas styre.

Alliansregeringens tydliga mål är att slopa utanförskapet, där en viktig ingrediens är möjligheten till arbete. I socialdemokraternas Sverige var den möjligheten inte en självklarhet.

Inriktningen i dag är att alla ska få mer i plånboken när man arbetar. Så har det också blivit. Jobbskatteavdraget har inneburit att en sjuksköterska med en månadslön om 24403 kronor i månaden får 871 kronor mer kvar i plånboken. Då har höjd a-kasseavgift, slopad avdragsrätt för a-kassa och höjd bilförsäkringsskatt avräknats.

Länets socialdemokratiska riksdagsledamöter framhåller den 18 juli att regeringen prioriterar de välmående kommunerna i Sverige. Det är fel. Det som görs är att ge en rättvis fördelning inom skatteutjämningen.

Alliansregeringen har mildrat effekterna av en av s-regeringen initierad översyn av utjämningssystemet. Alliansens förändringar i utredningsförslaget innebär bland annat att Västmanland vinner mångmiljonbelopp i förhållande till utredningens ursprungliga förslag.

Regeringen, med näringsministern i spetsen, arbetar med att stimulera företagandet, förenkla regelverk och marknadsföra nya företagsidéer för att skapa det framtida näringslivet som måste ha stor konkurrenskraft på den globala marknaden. Detta är inte att öka den regionala klyvningen. Det är att skapa tillväxt i hela landet.

Mycket av framtidens teknik finns att hämta utanför traditionella tillväxtcentra. Alliansregeringens mål är att skapa full sysselsättning samtidigt som Sverige utvecklas till ett konkurrenskraftigt land på en global marknad. Vinnarna på den politiken är alla i samhället då den lägger grunden för

välfärdsstatens utveckling.

Jessica Polfjärd (m)

Jörgen Johansson (c)

Agneta Berliner (fp)

Staffan Anger (m)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons