Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anger, Berliner, Polfjärd, Johansson: När fan läser Bibeln

Annons

Vänsterpartisterna Kent Persson och Marie Engström väljer att kommentera regeringens politik för småföretagen. Nutek har tidigare räknat ut att blanketter och regler kostar Sveriges företag mellan 60 och 70 miljarder kronor om året. En administrativ hysteri som skapats under en rad av år då vänsterpartiet varit stödparti åt socialdemokraterna.

Regeringens arbete för att minska företagens regelbörda med 25 procent till 2010 är mycket riktigt utvärderat av Näringslivets regelnämnd (NNR). I utvärderingen står att regelförenklingsfrågor det senaste året -givits en prioritet som de aldrig haft tidigare-. Om Persson och Engström faktiskt läst den, undrar vi hur den kan tolkas som att regeringens arbete -lämnar mycket i övrigt att önska-.

Regeringen har suttit vid makten i lite drygt ett år. Trots detta tror Persson och Engström att förändringarna inom utbildningsväsendet hunnit ge utslag på arbetsmarknaden, där Västerås saknar arbetskraft inom vissa sektorer. Är det verkligen rimligt?

Givetvis inte. Det handlar om en jobbskapande politik som ökat incitamenten för människor att arbeta. Genom bland annat jobbskatteavdraget, har arbete gjorts mer lönsamt och fler och fler går från utanförskap till arbete. Var femte minut lämnar en människa utanförskapet, för att i stället börja på ett nytt jobb. Att företagen nu slåss om arbetskraften, ser vi som något positivt.

I SEB:s företagarpanel (ett år efter valet) ansåg en majoritet av företagarna att företagsklimatet förbättrats med regeringens politik. Den samlade bedömningen var att regeringen förbättrat klimatet för små och medelstora företag. Panelen fick också frågor om vad de tror att alliansens politik betyder på längre sikt. Av dessa 600 företagare i små- och medelstora företag, tror 91 procent att deras förutsättningar förbättras med vår politik.

Persson och Engström undrar varför vi inte tar till oss av de förslag ni kommer med. Vi ber att få hänvisa till samma utvärdering från NNR som de gör. Den ger oss rådet att -inte avvika från den inslagna vägen- för att nå de mål vi satt för 2010.

Staffan Anger (m)

Agneta Berliner (fp)

Jessica Polfjärd (m)

Jörgen Johansson (c)

riksdagsledamöter för Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons