Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna Lundberg (L):

Annons
L svarar M om skolan i Västerås

Svar till inlägg av Moderaterna 29 oktober.

För mig som liberal är en skola med fokus på kunskap sättet att ge alla barn en chans att hitta sin väg och uppnå sin dröm, även om starten i livet ser olika ut. För barn vars föräldrar kanske inte ens kan svenska, är kunskapsskolan helt avgörande.

Därför är det viktigaste för mig som nytillträdd ordförande i grundskolenämnden att verka för ett ökat kunskapsfokus med målet att alla elever ska lämna grundskolan med godkända betyg i alla ämnen.

Moderaterna ondgör sig i sin debattartikel om majoritetens vilja att detaljstyra skolan i Västerås. De fortsätter sedan att skriva om att kunskapsresultaten måste höjas och radar upp en stor del av de satsningar vi pekar på i det 140-punktsprogram som ligger till grund för vårt styre den kommande mandatperioden. Jag undrar om de verkligen läst det.

Jag kan försäkra moderaterna Irene Hagström och Caroline Högström om att jag kommer arbeta för att höja skolpengen och minska detaljstyrningen i skolan. Jag vet att samma lösning inte fungerar för alla men jag väljer att se de utmaningar och problem som finns och vi föreslår i vårt program några åtgärder för att komma tillrätta med dem.

Jag kan försäkra moderaterna Irene Hagström och Caroline Högström om att jag kommer arbeta för att höja skolpengen och minska detaljstyrningen i skolan.

Eftersom vi är eniga om såväl central rättning, minskad administration, höjd skolpeng, ordning och reda i klassrummet och en hel del annat ser jag fram emot att vi tillsammans kan verka för ett ökat kunskapsfokus med målet att fler elever ska lämna grundskolan med godkända betyg i alla ämnen.

Liberalerna är – och har alltid varit – skolpartiet. Vi älskar kunskap eftersom det är biljetten till ett liv som man styr över själv.

Jag ser fram emot ett konstruktivt arbete där vi sätter kunskap i fokus och ger fler barn och ungdomar makten och möjligheten att bestämma över sin egen framtid.

Jag ser fram emot ett konstruktivt arbete där vi sätter kunskap i fokus och ger fler barn och ungdomar makten och möjligheten att bestämma över sin egen framtid.

Anna Lundberg (L)

ordförande grundskolenämnden

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons