Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är det ett (s)traff att träffa sina barn?

Annons

Vad gör Britt Sandström för att minska kön till barnomsorgen? Socialdemokraterna och Britt Sandström har inga idéer eller förslag till åtgärder för att föräldrar som är i akut behov av en barnomsorgsplats ska kunna återgå till arbete eller studier. Det verkar som om socialdemokraterna inte tar situationen på allvar. Man överger de köande föräldrarna.

Vi i oppositionen har gett ett antal förslag på åtgärder som kan ge fler barn plats i barnomsorgen, utan att öka gruppstorlekarna. Var finns förslagen från socialdemokraterna? Oppositionens förslag är till exempel fler dagbarnvårdare, rätten att starta eget om man har kompetensen och 15 timmar i veckan i stället för 25 för barn till arbetslösa och studerande.

Barn i behov av särskilt stöd har rätt till längre vistelsetid om det anses vara till fördel för barnet.

Om en grupp är misskrediterad, om man medvetet styrt bort alla barn från dagbarnvårdare så blir det ett problem att rekrytera nya dagbarnvårdare. Inga barn över fem år får gå till dagbarnvårdare utan särskilda skäl, de är inte allmän förskola och räknas bara som ett komplement till förskolan.

Vi vill att det skall få finnas både kommunala och privata familjedaghem. Självklart är det ingen som vill starta eget när socialdemokraterna och vänstern som har majoritet i Västerås inte har ändrat tidigare ståndpunkter som innebär avslag på alla ansökningar om att starta privat dagbarnvårdarverksamhet. Varför lägga ned arbete och tid på något man redan vet aldrig kommer att gå igenom så länge Britt Sandström styr barnomsorgen i Västerås.

Är det ett straff för barnen att vara hemma hos sina föräldrar när de är små? Är inte föräldrarna viktigast för barnen? 15 timmar i veckan är den tid barn i dag går i förskoleklass, det vill säga den tid som behövs för pedagogisk verksamhet när man är sex år.

Britt Sandström skriver att vi i oppositionen bedriver klappjakt men det kanske vore bättre att se om sitt eget hus. Klappjakten kanske Britt Sandström skall påbörja inom det egna partiet. Det socialdemokratiskt styrda Örebro har 15 timmar i veckan för arbetslösa eller föräldralediga inom barnomsorgen. Eller varför inte börja bedriva klappjakt på socialdemokrater i Uppsala som också har 15 timmar i veckan?

Elisabeth Unell (m)

Andreas Porswald (mp)

Bengt-Åke Nilsson (fp)

Elisabet Fridén (kd)

Lars Kallsäby (c)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons