Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är det m eller s som regerar?

Annons

Den socialdemokratiska riksdagsledamoten Margareta Israelsson ifrågasätter det moderata kravet på att det måste löna sig arbeta framför att vara i ersättningssystemen. Hon skriver "det är ord och inga visor" (VLT 22/4).

Vi kan visst diskutera hur mycket ersättningen skall vara men vi måste väl ändå vara överens om att arbete skall löna sig. Eller…? Jag kan inte tolka Israelssons bemötande på annat sätt än hon tycker det är bra att det inte är någon skillnad. Jag får hoppas att hon är ensam om sin uppfattning inom socialdemokraterna.

Moderaterna står fast vid att det ska löna sig att arbeta jämfört med att inte arbeta, men vi är öppna för en diskussion om hur vi kan nå detta mål.

Vi prioriterar samtidigt den offentligt finansierade välfärden så att "vård, skola och omsorg skulle få mer pengar med moderat politik än de får med regeringens", enligt (s)-majoriteten i riksdagens finansutskott. Att vi dessutom lägger mer pengar på rehabilitering känner Israelsson väl till.

Jag ifrågasätter den politik som Margareta Israelsson står för och som innebär att över 1 miljon människor står utanför den ordinarie arbetsmarkanden.

Margareta Israelsson och hennes parti ägnar sig dessutom åt att flytta människor från arbetslöshetsstatistiken till kolumnerna för förtidspensionerade. Det är ohållbart i ett längre perspektiv och leder till att välfärdssystemet urholkas. Att Israelsson dessutom motsätter sig alla försök att öppna upp arbetsmarknaden med nya jobb gör det hela ännu mera beklämmande.

Att fly från ansvaret håller inte, Margareta Israelsson. Väljarna vet att (s) innehar regeringsmakten och att det är där ansvaret ligger.

Tomas Högström (m)

Ledamot av riksdagens finansutskott

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons