Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetsmarknadsutbildare: Se, ett lärlingsprojekt som fungerar

"Lärlingsutbildningen på gymnasieskolor kan bli bättre", skrev Ove Jansson i VLT den 27 september. Undertecknade, som under åtta år har samarbetat i projektet Västerås Lärling kan hålla med om detta.

Annons

Vi delar också Janssons uppfattning när det gäller efterfrågan på yrkesutbildad arbetskraft. Det finns gott om jobb i Sverige. Problemet är att den tillgängliga arbetskraften inte är direkt matchningsbar till de vakanser som finns. Ibland saknas det också relevanta utbildningar till vissa yrken/arbetsuppgifter.

Västerås Lärling är en arbetsmarknadsutbildning som hittills hjälpt över 500 arbetslösa till en fast anställning. Projektet startade sommaren 1999 på initiativ av Arbetsförmedlingen i Västerås och LO. En förundersökning visade ett stort intresse hos små och medelstora företag i länet och Arbetsförmedlingen beslutade att upphandla projektet Västerås Lärling. Valet av utbildningsamordnare föll på Eductus.

Konceptet byggde på en stark individanpassning, på bredd och på flexibilitet för att dels kunna möta de olika företagens krav på kompetens, dels ta vara på den enskilde deltagarens egenskaper, anlag och tidigare kunskaper. Genom att bygga på dessa med utbildningsinsatser i företagen skulle man förse arbetsgivarna med skräddarsydd arbetskraft.

Metoden var att modernisera och utveckla den gamla lärlingsutbildningen så att den kan användas i flesta branscher/yrken och snabbt anpassas till näringslivets aktuella behov. Målet var att samtliga deltagare som genomförde sin lärlingsutbildning skulle få en anställning.

En styrgrupp som representerade arbetsmarknadens parter bildades och kunde borga för att projektet snabbt fick en legitimitet och acceptans, vilket underlättade kontakten med arbetsgivare och fackliga organisationer.

Budskapet till företagen var glasklart från början; för att kunna delta i projektet måste företaget ha ett uttalat rekryteringsbehov och vara beredda på att anställa sin lärling efter lärlingstiden.

Ove Jansson påpekade vikten av företagarnas/arbetsgivarnas aktiva insats för att ett lärlingssystem som utbildningskoncept kan bli lyckosamt. Vi vet, efter åtta år, att detta är en viktig förutsättning för att satsningen ska lyckas.

Små och medelstora företag kan behöva hjälp med rekrytering; med utformning av platsannonser, urval bland kandidater med mera. Likaså behöver företagen stöd i sitt åtagande som lärlingsföretag. Handledaren behöver information och vägledning i sin roll och en kontinuerlig uppföljning, bland annat i form av bokade besök, är ett absolut måste för att utbildningen på arbetsplatsen fungerar planenligt.

Västerås Lärling har blivit ett modernt lärlingssystem som fungerar bra för alla åldrar. Vid årsskiftet 06/07 vidgades konceptet geografiskt och heter numera Västmanlands Lärling. Den genomsnittliga lärlingstiden är 26 veckor, och cirka 92 procent av lärlingarna har fått fast anställning på sina lärlingsföretag. En mycket effektiv arbetsmarknadsåtgärd med andra ord.

I projektet har utvecklats en genial rekryteringsmodell som fungerar på de allra flesta branscher; allt från smågrisuppfödning till fastighetsmäkleri. Detta bevittnas av ett växande nätverk med 100-tals nöjda lärlingsföretag. Många av dessa har anställt flera lärlingar och återkommer till projektet så fort ett rekryteringsbehov uppstår.

Konceptets alla rutiner, verktyg, administrativa handlingar, innehållet i grundutbildningen, kanalerna till andra utbildare etcetera, är välprövade och vi har länge tyckt att detta system med stor fördel kan användas även på en annan utbildningsnivå, till exempel i gymnasieskolan.

Därför välkomnar vi extra varmt lärlingssatsningen på gymnasieskolorna och ställer gärna upp med våra samlade erfarenheter från projektet "Västerås Lärling". Under dessa år har vi "uppfunnit ett hjul" som verkligen fungerar och skulle gärna se att den fick rulla vidare i den framtida satsningen med lärlingsgymnasium i länet!

Bengt Wallén

chef för Arbetsförmedlingen i Västerås

Saara Nordin

projektutvecklare på Academedia Eductus AB

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons