Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Attendo Care: Vårt mål är att erbjuda trygg och god omsorg av hög kvalitet

Annons

Solveig Ingemarsson ifrågasätter kvaliteten i den vård och omsorg som Attendo Care har fått förtroendet att bedriva i Västerås. Isjälva verket visar undersökningar som kommunen gjort att brukarna är mycket nöjda med våra insatser.

På många områden får vi rent av bättre betyg än kommunen. I årets undersökning får exempelvis vår hemtjänst ett helhetsomdöme på 99,3 procent (det vill säga så stor andel ger betyg 3, 4 eller 5) från 460 personer som svarat. Vi får också genomgående högsta betyg för bemötande.

Och ryktet om att de som väljer Attendo är nöjda med våra insatser sprider sig. 650 västeråsare har valt att låta oss utföra hemtjänst sedan kundvalet infördes 2008. Det är en nettotillväxt på 65 procent!

Attendo är ett svenskt företag som varit verksamt i drygt 20 år, och vårt primära mål är att erbjuda en trygg och god omsorg av hög kvalitet. Det kompromissar vi aldrig om. Men tyvärr är vi inte felfria. Alla som har erfarenhet av offentlig eller privat vård och omsorg vet att olyckor kan inträffa. Detta är väldigt beklagligt – men det innebär också möjligheter att lära och korrigera eventuella brister.

Vi bedriver verksamhet på över 70 orter iSverige, Norge och Danmark, och när något går snett så är vi alltid väldigt noga med att anmäla detta. Då får vi nyttig feedback som gör att vi kan utveckla verksamheten. Samtidigt säger egentligen inte en siffra om antalet anmälningar enligt Lex Maria någonting. Den bör ställas i proportion till vårt företags storlek, och då inser man att den inte alls är nämnvärt hög. Det är också värt att notera att anmälningarna faktiskt sällan resulterar i allvarlig kritik från tillsynsmyndigheterna.

Solveig Ingemarsson hävdar att våra medarbetare ”skrämts till tystnad”. I själva verket har Attendo Care, som första svenska vårdföretag, meddelarfrihet för de anställda. Trots att grundlagen på det området egentligen inte är utformad för privata företag.

För att kunna erbjuda en trygg och god omsorg med hög kvalitet krävs en ekonomi i balans och att våra ägare kan ta ut en viss vinst. Attendos rörelseresultat har de senaste åren legat mellan fem och sju procent, vilket vi inte tycker är orimligt högt.

För Attendo gäller samma skatteregler som för andra aktiebolag i Sverige. Vi har ingen fördel som har med ägarstrukturen att göra. Däremot är det positivt att ha en stabil ägare med ett genuint intresse för att utveckla vård- och omsorgsbranschen. Vi ser fram emot en fortsatt konstruktiv dialog med brukare, anhöriga, medarbetare och kommunpolitiker om hur vården och omsorgen ska kunna utvecklas på bästa sätt.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons