Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Både bostäder och bollplaner på Hamre

Annons

I ett debattinlägg den 2 februari framställer sig de borgerliga partierna med stöd av miljöpartiet som lyhörda och ädelmodiga ifråga om samrådsförfarandet gällande kvarteret Flygaren på Hamre.

Synar man retoriken närmare skiner populismen igenom. Var fanns lyhördheten hos folkpartiet och moderaterna när det gällde opinionen i centrum mot att öppna Domkyrkoesplanaden? Det som är "bristande respekt" på Hamre var ju helt okej i centrum.

Bygg- och planprocesser är inte lätta och i varje enskilt fall måste många avvägningar göras mellan olika intressen. Byggnadsnämnden ska även ta hänsyn till det allmänna samhällsintresset och även företräda dem som kan tänkas bo i det område som berörs av planeringen.

Precis så är det även ifråga om kvarteret Flygaren på Hamre. Samrådet handlar inte om att de som bor i ett visst område ska ha veto mot precis alla förändringar. Grundtanken med samrådet är i stället att förbättra och fördjupa beslutsunderlaget.

Det är också så att samrådet har gett avtryck i det förslag till detaljplan för kvarteret Flygaren som byggnadsnämndens majoritet med (s) och (v) nu har beslutat ställa ut. De befintliga fotbollsplanerna som varit slagträ för att stoppa en planläggning för gruppboende och flerbostadshus i området kommer att ersättas i närområdet.

Det är alltså fel när de borgerliga partierna med stöd av miljöpartiet påstår att majoriteten spolierar möjligheterna till fysisk aktivitet. En hel del talar även för att de nya planerna blir av bättre kvalitet än nuvarande grönyta.

Förslaget till detaljplan för kvarteret Flygaren kommer nu att ställas ut. Därmed finns det ytterligare möjligheter att ta del av och ge synpunkter på förslaget. Först när utställningen genomförts, och när de synpunkter och förslag som då kommer in har bearbetats, tas ett slutligt förslag fram för fastställande.

Anna Grön

Yngve Wernersson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons