Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Befängt att beskylla Israel för folkmord

Annons

Vad är Fayad El-Natour mer än ögonvittne till Israels bombningar i Libanon (VLT den 1 augusti)? Jag vill veta om hans artikel är en partsinlaga eller inte. Men jag skall ändå försöka besvara några av hans frågor samtidigt som jag framför egna ståndpunkter.

Först och främst - jag är utless på konflikten mellan Israel och arabvärlden. Världens varböld i 50 år som ingen förmår att punktera och läka. Inte heller Fayad El-Natour lämnar något positivt bidrag, då hans artikel är propagandistisk.

Det finns inget pågående folkmord i Libanon utfört av israeler. Det är en skamlös överdrift att skriva att bombningen av Qana är att jämställa med Treblinka (nazistiskt utrotningsläger under andra världskriget). Det är lös konspirationsteori att skriva att det som nu händer är hämnd för tidigare "örfilar" som Hizbollah gett Israel och USA. Har de sagt så, stödjer deras agerande det? Nej, inte vad jag noterat.

Fayad El-Natour frågar "hur vi som svenskar skulle reagera om det som drabbar Libanon skedde här i vårt Sverige?". Ja, inte skulle jag då föra kampen med civila som gisslan. Hizbollah för ett gerillakrig med Libanons barn och kvinnor som sköldar. Det är min uppfattning efter att ha tagit del av bloggar på Internet och internationell press (den svenska pk-journalistiken måste kompletteras).

Uppgifter återkommer gång på gång om att raketer avfyras mitt i bostadsområdena mot Israel. Är det sant, Fayad El-Natour? I så fall, hur skall då Israel kunna kriga utan fruktansvärda civila offer?

Ingen förnekar dock att israelerna är hårdföra, inte ens de själva, men de slåss för sin existens. Hizbollah har Israels utplåning som sitt främsta mål och är väl i övrigt att betrakta som en fascistisk rörelse, en klassifikation i enlighet med det manifest som Salman Rushdie och elva andra intellektuella offentliggjorde i våras i en uppgörelse med de islamistiska rörelserna. (Jaså, du läsare kände inte till det? Läs utländsk media!)

Det är för mig en gåta hur stora delar av vänstern i Sverige och i västvärlden gång på gång, som nu, hamnar på samma sida som rörelser som Hizbollah i arabvärlden. De bortser alltför lättvindigt, ja rent oansvarigt, ifrån att dessa islamister står för förtryck i alla dess former och att de vill vrida tiden tillbaka till medeltiden, åtminstone för kvinnorna.

Själv är jag före detta politiker i miljöpartiet och vänsterpartiet, men nu närmast sysselsatt med att förmå mig att hantera det som jag upplever som en mycket obalanserad och politiserande journalistik i Sverige.

Hans Thunström

Det är för mig en gåta hur stora delar av vänstern i Sverige och i västvärlden gång på gång hamnar på samma sida som rörelser som Hizbollah i arabvärlden, skriver Hans Thunström, Västerås.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons