Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bengt-Åke Nilsson (FP): Klok reträtt av Andersson

Annons

Det var klokt av Karl-Erik Andersson att retirera från ståndpunkten att kommunalråd inte ska kunna sitta mer än en mandatperiod Numera förordar Andersson att kommunalråd inte ska sitta för länge och lyfter ¿problemet med att politiken har blivit ett yrke.

Vem kan invända mot detta?

Andersson vill ha ett större inflöde av personer med yrkes- och livserfarenhet från det vanliga samhället till de politiska toppupp-dragen. Detta för att skapa utrymme för nytänkande och förbättringar av den offentliga sektorn. Inte ¿heller mot detta finns något att invända.

Förnyelse till de politiska uppdragen är i allmänhet av godo. Men det finns en risk att om kravet på förnyelse drivs för långt kommer ¿erfarenheten saknas. Med följden att politikerna riskerar att bli överkörda av tjänstemännen som ofta besitter både rutin och detaljkunskap.

Det ska dock sägas att det inte nödvändigtvis ska vara kommunalråden som står för den politiska erfaren-¿heten, den kan mycket väl andra förtroendevalda stå för.

Andersson ger inte mycket för mitt besked att hos Folkpartiet är medlemmarna välkomna att delta ¿i kommunfullmäktige-¿gruppens möte och där påverka. ¿ Sedan en tid har vi nu också utformat dagordningen för gruppens möte så att nya frågor ska tas upp tidigt under kvällen, medan ärenden inför kommande kommunfullmäktige läggs sist ¿på dagordningen.

Detta för att förtroendevaldas och de vanliga ¿medlemmarnas frågor inte ska behöva stryka på foten på grund av tidsbrist. Detta motsäger helt uppenbart Anderssons obestyrkta påstående att ledningen känner sig hotad av ett ökat inflytande från vanliga ¿medlemmars sida.

Andersson hävdar vidare att det fanns partimed-¿lemmar som ville lyfta fram miljö- och näringslivsfrågorna som prioriterade frågor ¿i valet 2010. Men tydligen inte så många att en majoritet inom partiet ville prioritera dessa. Detta kallas demokrati, Karl-Erik Andersson.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons