Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Benny Hermansson: Frivilligarbetet bör värderas bättre

Annons

2011 är utsett till Europeiska frivilligåret och den 5 december är det den europeiska frivilligdagen.

Jag undrar vad politiker inom kommun och landsting även tjänstemän på olika myndigheter kommer att göra för att lyfta fram detta speciella år?

Vi är en stor grupp som är frivilligarbetare inom olika områden i kommun och landsting till exempel lek-mannaövervakare, förvaltare, goda män, kontaktpersoner.

Vi sparar enormt mycket åt stat kommun och landsting per år i våra uppdrag.

Jag skulle tycka att det vore på sin plats att politiker, tjänstemän myndigheter började se, uppskatta och ge oss ett ordentligt erkännande för det enorma arbete som vi lägger ner i våra olika uppdrag. Utan våra insatser skulle hela samhället rasera och det skulle inte finnas den välfärd som i dag finns.

Det finns inga politiker, myndigheter och tjänstemän som skulle klara sina åtaganden utan att ha oss att luta sig mot i vårt engagemang och i våra uppdrag med de mest utsatta i samhället.

Ett sätt för politiker, myndigheter och tjänstemän är att besöka våra olika föreningar och ta del av vad vi verkligen gör.

Jag, som undertecknad, hälsar alla politiker, tjänstemän och myndigheter hjärtligt välkomna till vår förening. Jag är också villig att bli inbjuden till er för att berätta om våra uppdrag. Även telefonsamtal är välkomna.

Väntar nu med stor spänning på svar.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons