Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beredda att ta ansvar för Svenska kyrkans framtid

Annons

Svenska kyrkan skall vara en folkkyrka.

Vi satsar på barn- och ungdomsverksamhet. I Västerås satsar vi på ett gemensamt ungdomsprojekt.

Vi skall ha levande församlingar i alla delar av Sverige.

Att både män och kvinnor är präster är en självklarhet.

Vi medverkar till att ta fram en form för vigsel av homosexuella par

Mångfald och respekt är nyckelord

Svenska kyrkan skall finnas i utlandet och arbeta med internationell mission och diakoni.

Posk värjer sig inte för att ta ställning i några frågor. Vi hanterar frågor genom diskussion och respekt för andra uppfattningar. Jag kan inte tänka oss att förvägra homosexuella par att få sitt förhållande stadfäst av Svenska kyrkan om de så vill. Hur detta skall ske behöver diskuteras och så sker på framtida kyrkomöten. Dialog, inte diktat.

De program som läggs fram av de etablerade nomineringsgrupperna är genomgående bra och ganska likartade när det gäller vad som skall göras. Tanken är givetvis att målen skall uppnås. Sam-tidigt måste vi se vad som händer i samhället och ha en beredskap att agera därefter. Vi kan förutse ökade krav från medlemmar och samhälle samtidigt som minskat antal medlemmar riskerar ge mindre resurser. Ökade insatser vid samhälleliga och personliga kriser är sådana om-råden. Ungdomsarbete ett annat.

Svenska kyrkan måste också stå upp för den kristna tron som en väg för många vilsna själar. Sam-tidigt som vi söker samverkansformer med andra trosuppfattningar måste vi stå upp för vår tro.

De påfrestningar som möter Svenska kyrkan i framtiden betyder krav på omprövningar av det som är nu. Ompriori-teringar, samverkan, koncentrerade satsningar kan behövas för att klara framtiden. Den diskussionen kan Posk ta med sin förankring bland engagerade medlemmar. Svenska kyrkan skall vara en röst i samhället. Det gäller anställda men också i hög grad oss förtroendevalda. Där vill Posk också vara med.

Posk är berett att ta sitt ansvar för Svenska kyrkan i framtiden.

Ingemar Egelstedt

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons