Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Birgitta Nilsson (FP): Jag är ingen mobbare

I debattartikel den 24 februari bemöter Jan Rejdnell och Åke Wahlsten min artikel den 18 februari, som utgick från nyhetsartikel i VLT den 15 februari i vilken Åke Wahlsten ansåg att han blivit utsatt för mobbning och utfrysning på Folkpartiets medlemsmöte den 13 februari.

Annons

Detta möte, som fastställde Folkpartiets valsedel till kommunfullmäktige i Västerås, avhölls i själva verket i fullständigt korrekt demokratisk, stadgeenlig och anständig ordning.

Huvudpoängen i min artikel var att det enligt stadgarna är medlemsmöte som ytterst beslutar i vilken ordning namnen ska stå på valsedeln. I sin debattartikel blandar Rejdnell och Wahlsten ihop detta med hur de tycker att det borde vara. Det är en annan diskussion. För min del vill jag rentvå Folkpartiet i Västerås från Rejdnells och Wahlstens offentliga och orimliga anklagelser om utfrysning, mobbning, vänskapskorruptioner och smutskastningar.

Jag vill vara mycket tydlig. Själv har jag inte längre några politiska uppdrag men gick till medlemsmötet den 13 februari för att med min personliga röst välja kandidater på olika platser på listan. Varför skulle jag ha avsatt tid för medlemsmötet om jag skulle ha varit slaviskt bunden att rösta på det förslag som nomineringskommittén lagt? Nej, ordningen i Folkpartiet är, liksom i andra demokratiska församlingar, att det är medlemsmötet som är det ytterst beslutande organet.

Jag, liksom en mycket stor majoritet på medlemsmötet, röstade för att Karl-Erik Andersson ska stå på nionde plats och Åke Wahlsten på tionde. För detta mitt val kräver jag respekt och vill inte beskyllas för att vara delaktig i mobbning, utfrysning, smutskastning eller vänskapskorruption.

Själva tog Rejdnell och Wahlsten inte chansen att vara med på medlemsmötet för att påverka och kunde därmed inte notera att det var en god stämning som rådde. Att Åke Wahlsten enligt nyhetsartikeln nu inte ens vill vara medlem i Folkpartiet är tråkigt och ett onödigt högt pris för att inte ha fått en högre plats än nummer tio på valsedeln.

Birgitta Nilsson

före detta kommunalråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons