Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blir det S och M efter valet?

Replik till Elsiabeth Unell (M), som skrev den 12 mars

Annons

 Det är mig fjärran att dra en lans för socialdemokraternas politik - svikare av den svenska arbetarklassen som de blivit - men då Elisabeth Unell (M) undviker att påtala sitt eget ansvar inför det faktum att de röd-gröna med sossarna i spetsen regerat Västerås sedan hösten 2010, måste jag ta till orda.

Unell skriver om den nedåtgående trenden i skolan, stigande arbetslöshet och en allmän tröghet i styrningen, vilken resulterat i försenade projekt och löften om än det ena än det andra.

Men varför blev det så? Varför gav Unell Ulla Persson  (S) och hennes hjälptrupper fritt spelrum i fyra år? Varför har det inte förts en borgerlig politik med moderata förtecken under åren 2010-2014?

Elisabeth Unell hade kunnat fortsätta att sätta en borgerlig prägel på vår stad. Men det gjorde hon inte Makten och härligheten lades i evighet amen i knäet på de röd-gröna.

Moderaterna hade kunnat regera vidare med stöd av oss sverigedemokrater men modet och framsyntheten svek. Sveket mot samtliga borgerliga väljare blev monumentalt. Min övertygelse är att borgerliga väljare minns och vet att en röst på Moderaterna kan hastigt och lustigt bli en indirekt röst på de rödgröna.

Om utfallet av det kommande valet vet vi intet. Min fasta tro är dock att i oktober månad tågar minst sex, kanske flera, sverigedemokrater in i fullmäktige.

Kommer vi då att åter få se en ”tribadernas natt”? (VLT skrev så då Unell och Persson ”gifte ihop sig”.) Ja, mycket talar för det.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons