Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bo Wallerstig: Låt folket bestämma

Annons

Magnus Edlund kritiserade mitt tidigare inlägg den 15 september.

I mitt inlägg i VLT 12 september citerade jag vad Expressens politiska redaktör Anna Dahlberg skrev i sin ledare den 9 september. Bland annat att: ”När FN-organet UNHCR listar världens främsta mottagare av flyktingar hamnar Sverige i topp .¿.¿. Ser man till befolkningsmängd finns det inget annat västland som kan mäta sig med Sverige .¿.¿. Vi tar emot tio gånger fler än Finland och åtta gånger fler än Danmark exempelvis.”

Har Edlund synpunkter på dessa fakta är det rimligt att han polemiserar mot Dahlberg och UNHCR och inte mot undertecknad.

Alla undersökningar som gjorts av Statistiska Centralbyrån visar att svenskarna är djupt splittrade i synen på den förda invandrings- och flyktingpolitiken. Precis som vi var och är om EU och EMU.

I dessa komplicerade frågor gick det bra att folkomrösta. Det borde det också gå att göra om invandrings- och flyktingpolitiken, som påverkar samhällsutvecklingen mycket mer än någon annan fråga.

Edlund, som uppenbarligen inte kan mycket om historia, jämför de små grupper av yrkesskickliga invandrare som har kommit till Sverige under tidigare århundraden med den kaotiska och stora invandring som tillåtits pågå under de senaste 20–30 åren.

I en demokrati ska folket bestämma politiken. Så låt oss äntligen folkomrösta om invandrings- och flyktingpolitiken. Mer demokratiskt kan det inte bli!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons