Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bombardier: Viktigt att Västerås syns i Almedalen

Almedalsveckan har utvecklats till att bli ett viktigt forum för påverkan, information och utbyte av erfarenheter av de samhällsaktörer som styr Sverige.

Annons

Det var i år över 600 seminarier, aktiviteter och träffar, så det finns goda möjligheter att nå ut med sitt budskap, men också att ta intryck av andras så att en spänst i utvecklingen kan skapas genom att människor möts.

Den 15 juli skrev Lars Eriksson (s) att Västerås borde vara i Almedalen, och det kan jag bara stötta, även om jag också skulle vilja se Västerås som en integrerad del i Stockholm-Mälarregionen för att få större tyngd. Västra Götaland, Region Skåne, samt Norrköping-Linköping hade egna arrangemang, så visst kan det finnas inspirationskällor att hämta ifrån.

Personligen var jag i Visby under de tre första dagarna på Almedalsveckan och jag kunde glädjande notera att de två för oss viktiga frågorna om infrastruktur och kompetensförsörjning dominerade debatterna. Till exempel hade Transportnäringen i Samverkan ett heldagsarrangemang där frågor väsentliga för Bombardier Transportation berördes, med höghastighetsbanor och andra utvecklingsfrågor för den spårburna trafiken.

På onsdagen den 9 juli presenterades FramKo, ett förslag på utvecklingen av den storregionala trafiken i Mälardalen. Vilket en grupp inom Mälab har tagit fram. Syftet med FramKo är att utveckla hela Stockholm-Mälarregionen genom att sammanknyta orter med bättre resmöjligheter så att den dynamiska utveckling som pågår förstärks och vår internationella konkurrenskraft och tillväxtmöjligheter ökar.

Detta är viktigt för oss då vi betraktar hela Stockholm- Mälarregionen som vår naturliga rekryteringsbas, och vårt anseende som attraktiv arbetsgivare underlättas om det är snabbt och lätt ta sig hit. Genom exempelvis snabba och effektiva tågresor emellan orter.

Baserat på erfarenheterna från i år stödjer vi en ökad närvaro nästa år, både som västeråsare, västmanlänning och aktiva

i Stockholm-Mälarregionen - rätt frågor på rätt ställe med rätt budskap ger effekt om man samverkar och formerna finns för nu gäller det att få utväxling av arbetet.

Klas Wåhlberg

VD Bombardier Transportation

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons