Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bonus ger negativ verkan

Annons

Jan Rydh tar upp ett angeläget ärende om alliansens prat att återinföra bonusar till direktörer på statliga företag.

Som Jan Rydh riktigt påpekar har modern forskning inte kunnat visa att vi får bättre, lönsammare eller framgångsrikare företag om man inför bonussystem. Tvärtom har bonussystemet en direkt negativ inverkan på de anställdas trygghet och företagens långsiktiga agerande.

Idéerna till att berika giriga direktörer kommer ifrån USA. För att lättare kunna manipulera aktieägarna och de anställda om sina enorma ersättningskrav så "förpackar" de amerikanska direktörerna, som har betydligt osäkrare anställningstrygghet än svenska statliga direktörer, sina lönekrav i en blandning av månadslöner, bonusar, pensioner, fallskärmsavtal, aktieoptioner och diverse fria förmåner. På så sätt kan man skickligt dölja sina våldsamma lönekrav för allmänheten.

Detta vidriga system vill nu Maud Olofsson återinföra inom de statliga företagen. Aldrig har småföretagarna och fackföreningsrörelsen varit så eniga i en fråga som denna. Att berika de rika på skattebetalarnas bekostnad måste bekämpas på alla fronter.

Det är därför intressant att veta varför Maud Olofsson tror att denna åtgärd skall vara bra för småföretagarna, som hon påstår sig värna om?

Clas Lundberg

Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons