Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borgerligt alternativ: Värdegrund och engagemang förenar oss

Annons

REPLIK. Flera insändare vill kategorisera nomineringsgrupperna i kyrkovalet. Vi vill göra en förtydligande angående Borgerligt alternativ i Svenska kyrkan. Vår värdegrund och vårt stora engagemang för Svenska kyrkans verksamhet är det som förenar oss i nomineringsgruppen Borgerligt alternativ. Med vår liberalkonservativa värdegrund har våra medlemmar och de som vill rösta på oss en trygg och tydlig kompass i såväl dagens som i framtidens kyrkopolitiska frågor.

Människan är en politisk varelse, har det sagts. Vi tycker antingen si eller så, det blir politik av det, vi väljer riktning, men inte i höger-vänster termer i partipolitisk mening. I våra liv fattar vi beslut enligt våra värderingar som även kan förändras över tid. När vi nu i september går till valet för Svenska kyrkan fattar vi beslut som får konsekvenser i de enskildas liv, i närsamhället och samhället i stort.Svenska kyrkans medlemmar/medarbetare skall synas i samhället, inte som särart utan som en naturlig del av det.

Vi vill att Svenska kyrkan skall en vara öppen folkkyrka och välkomna alla – både sökare och troende och erbjuda dop och konfirmation till alla. Vi vill att de kristna grundidéerna om allas lika värde och valfrihet/respekt för alla skall råda i kyrkan och i vårt samhälle. Inte minst är vårt ansvar som förtroendevalda i kyrkan att se till att medlemsavgifterna används på mest effektiva sätt. Att församlingarnas arbete utgår från Kristus och når till hela världen är självklarhet för oss i BA.

Asta Lecklin och Bengt Wallén Borgerligt alternativ i Svenska kyrkan

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons