Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Börje Brandhill (SD): Vi vill också Västerås bästa

Undertecknad har hittills levat i den tron att politik går ut på att ha en idé om hur samhället ska utformas. Denna idé förs sedan fram via ett parti och dess organisation.

Annons

Mandat erövras, man tar säte i en församling och har därmed makt att påverka samhällsutvecklingen.

Ovanstående visade sig dock vara en villfarelse, om man ser på världen och politiken med Elisabeth Unells (M) ögon. Lika stolt som naivt deklarerar hon i måndagens VLT: ”Vi vann men förlorade valet i Västerås”. Hon lägger sig alltså platt inför de rödgröna. Utan att lyfta ett finger för att behålla makten och därmed styra utvecklingen i en av Sveriges största kommuner överlämnar hon ordförandeposterna till de politiska motståndarna. Ett i politiska sammanhang minst sagt kuriöst beteende.

Ställningstagandet kan måhända förklaras av att hon aldrig har varit ute i arbets-ivet, aldrig haft smuts under naglarna. En sådan politiker bortser från väljarna, nonchalerar folkviljan. Valboskapen är långt borta. Först om fyra år tvingas man lyssna till den igen. Att hon har 28 mandat i ryggen och hade kunnat regera vidare – med stöd från oss Sverigedemokrater – betyder tydligen ingenting.

I stället för att ta det roder som är inom räckhåll ägnar sig Unell åt blomsterspråk och ”höga” principer. Hon skriver i artikeln om att ”arbeta för ett tryggare, friare och ansvarstagande Västerås”. Som om vi Sverigedemokrater skulle stå i motsats till det!

Hon skriver vidare om att ”aldrig vika från det som vi ser som Västerås bästa och det förtroende som vi fått från västeråsarna”. Just det! Det handlar om ett givet förtroende. Unells väljare (och de som valt Folkpartiet, Kristdemokraterna och Centern) önskar att en borgerlig politik skall utgå från Stadshuset. I stället för att lyssna på dem drar hon sig tillbaka i opposition och rullar ut röda mattan för Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet.

Emellertid är det min fasta tro att det gnisslas tänder bland de moderata topparna. Att det jäser bland centerpartister, att det gnölas inom Folkpartiet och att Krist-demokraterna mumlar missnöjt i skäggen.

Vi sverigedemokrater pratar med vem det vara må, vi vill ta ansvar. Det spelar ingen roll om det är förnuftigt folk från Kristdemokraterna, Folkpartiet eller Centern – folk som tror på sin politik och vill sätta sin prägel på Västerås kommun.

Moderattopparna? De hukar tyvärr.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons