Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Breddade förmåner krävs

Annons

Västerås stad står inför en tid av stora rekryterings-behov, beroende på att staden växer och fler behöver välfärdstjänster och att många går i pension. Det kommer att ställas stora krav på Västerås stad som arbetsgivare för att lyckas attrahera nya medarbetare framöver, såsom undersköterskor, lärare, förskollärare, bibliotekarier, socialsekreterare.

Vi kommer också se ett behov av att rekrytera olika typer av specialister.

För att höja Västerås stads attraktionskraft som arbetsgivare har Västeråsalliansens partier gemensamt motionerat om att utreda förutsättningarna för att ta fram ett breddat förmånsutbud, som erbjuder likvärdiga förmåner till kvinnor och män via en så kallad förmånsportal.

Det handlar om att erbjuda ett flexibelt förmånsutbud för att tillgodose en diversifierad arbetsgrupp med olika behov att uppnå balans i livet. Förmåner av den här typen är ganska vanligt i näringslivet.

Även statliga myndigheter och flera kommuner, såsom exempelvis Ängelholm, Helsingborg och Södertäljeägda Telgekoncernen, har fått upp ögonen för den här typen av förmånslösningar.

Ett område som vi särskilt vill lyfta är pensioner, försäkringar och annan berörd finansiell planering. Det är ett komplext område som för många skapar både förvirring och ångest.

Det är ofta mycket information som ska filtreras till vad som gäller just mig som privatperson och därför är det viktigt att kunna skapa förståelse kring och trygghet kring den erbjudna ersättningen. Det är viktigt att göra det enklare att förstå och kanske därmed skapa ett ökat intresse kring pensionen.

Vi vill säkerställa att Västerås stads anställda och deras familjer kan hjälpas till att få ut mer av sitt sparande och minimera risken att tappa pengar på okunskap och ovisshet.

Vi glädjer oss att vi har fått bifall på vår motion. Att vara en lockande arbetsgivare blir allt viktigare om vi ska säkra framtidens service till och med på dagens nivå utan den kvalitetsförbättring som morgondagens föräldrar och pensionärer kommer att efterfråga.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons