Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bris har också skuld

Annons

Kommentar till Martin Höögs inlägg den 18 mars under rubriken "Bris finns så länge vi behövs".

Vi är ju ändå i stor utsträckning överens, Höög och jag, om att den psykiska ohälsan bland våra barn och ungdomar breder ut sig, att ett stort problem är bristen på vuxenstöd samt att det har blivit allt svårare att vara förälder.

Det enda vi egentligen är oense om är Bris eventuella skuld till denna olyckliga utveckling.

Jag vidhåller uppfattningen att Bris har skuld och baserar den ståndpunkten på konstaterandet att organisationen aldrig försvarat familjen som företeelse eller föräldrarnas fundamentala betydelse för sina barn under de drygt 30 år som föreningen funnits.

Intressant nog sammanfaller Bris historia med marschen in i dagissamhället, som kan sägas ha börjat med avskaffandet av sambeskattningen 1971 och den därpå följande utbyggnaden av den kommunala dagisverksamheten, som subventioneras så kraftigt i dag att folk inte längre har råd att ta hand om sina egna barn.

Den utvecklingen mot sämre fungerande hem och familjer, frånvarande föräldrar samt olyckligare barn har jag aldrig hört Bris protestera mot.

Därför är organisationen medskyldig till att det problem som organisationen bildades för att lösa, i dag är större än någonsin.

Bo C Pettersson

medlem av föreningen

Barnens rätt till föräldrarnas tid

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons