Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygg gärna men på rätt plats

Annons

Replik"Fler bostäder behöver byggas", VLT den 29 juni.

I VLT skriver ni politiker, Magnus Edström (MP), Carin Lidman (S), Monica Stolpe Nordin (C), Joakim Widell (KD, att ni tar ansvar för att bygga hyresrätter i bostadsområden, särskilt i bostadsområden där det saknas hyresrätter.

På Hammarby i Västerås utgör hyresrätter i dag nästan 50 procent, Vallby 57 procent, Bäckby 37 procent. På Rönnby 0 procent, Erikslund 0 procent, Skälby 0 procent och Hamre 12,7 procent.

Hammarby, Råby, Bäckby och Vallby är segregerade bostadsområden. Dessa områden präglas av problem så som mest familjestöd, lägst utbildning, högst arbetslöshet och lägst medianlön. De begås till exempel 28 stycken anmälda brott per 1 000 invånare på Rönnby mot Hammarbys 128. Alla dessa siffor är fakta och inte mitt eget tyckande.

Ni skriver att det ska finnas balans mellan olika boendeformer i våra stadsdelar. Hur kommer det sig då att ni planerar att bygga fler hyresrätter på Hammarby? Varför byggs det inte fler hyresrätter på Hamre och varför byggs det inte hyresrätter på Rönnby som inte har en enda?

Ni politiker, svara! Varför planeras det att bygga fler hyresrätter på Hammarby?

Peter Eriksson, som är bostadsminister, skriver att man ska bygga billiga hyresrätter i villaområden. Varför följer ni inte det som Peter föreslår? Varför bygger ni inte för att motverka segregationen i Västerås? Varför bygger ni inte på Rönnby som totalt saknar hyresrätter eller Hamre?

Ibrahim Baylan skriver att Socialdemokraterna vill satsa pengar på att motverka segregationen. Bygg på rätt plats så arbetar man för att motverka segregationen från dag ett.

Ni politiker, svara! Varför planeras det att bygga fler hyresrätter på Hammarby?

Bygg gärna, men på annan plats där förutsättningar finns för ett bättre boende.

Jag anser att ni politiker arbetar för att segregera Västerås mer. Det blir pinsamt när ni påstår det motsatta.

Erik Henriksson

Hammarby Stadsdelsförening

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons