Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

C: Elitism eller folkstyre ? det är frågan

Jan Rydh har en helt annan uppfattning i regionfrågan än vi, det framgår tydligt. Som Centerpartister välkomnar vi att makt över besluten fattas så nära dem som berörs som möjligt.

Annons

Detta är inte bara klassisk centerpolitik, det är en politik som framhåller medborgaren. För vad det handlar om när det kommer till kritan är hur vi skapar bäst förutsättningar för fler jobb, för välfärd, för trygghet och för tillgången till en god miljö. För oss stavas lösningen regionalisering.

När det gäller regionernas utformning är det A och O att den processen ska byggas underifrån. På så sätt skapas störst legitimitet för förändringen, för de nya regionerna. Detta är en fråga som vi i Centerpartiet drivit i decennier och något som vi äntligen fått gehör för. För även om det skenbart kan kännas tryggt att lita till staten så är det endast vi själva som ytterst kan ta ansvar för vår egen framtid i den region vi lever och verkar, oavsett om det gäller att få till stånd en bättre fungerande vård eller fler jobb.

Vi är övertygade om att regionaliseringen kommer att vara positiv för Västmanland. Ingår vi i en region med Stockholm är chansen för att de boende på Odenplan kommer att veta var på kartan de ska placera Västerås större än om vi står utanför och förpassas utanför Stockholmsperiferin. Det är viktigt eftersom bättre kommunikationer ger ökad arbetspendling och fler kontaktytor. En region med Mälardalen och Stockholm är det som kommer att ge Västmanland bäst förutsättningar, både vad gäller demokrati och tillväxt.

Regionaliseringen är en nödvändig process för att vi ska kunna möta medborgarnas behov i framtiden samt klara den demografiska utvecklingen. Det behovet borde även Jan Rydh inse!

Magnus Kindbom

distriktsordförande

Jörgen Johansson

riksdagsledamot

Birgitta Andersson

landstingsråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons