Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centerns politik är ungdomsfientlig

Annons

I VLT den 6 maj skriver Vicki Skure-Eriksson och Lars Kallsäby en debattartikel och attackerar vänsterpartiet och Ung vänster med anledning av ordvalet i Linda Engströms tal på första maj.

Mycket av det språkbruk som Ung vänster använder sig av är radikalare än vänsterpartiets och kan kännas främmande för oss, men samtidigt har vi fullt förtroende för Ung vänster som organisation. Vi vet bättre än att tolka Linda Engströms tal om att "krossa borgarna" som en uppmaning till våld.

Ung Vänster är en av de organisationer som allra tydligast tagit ställning för demokrati och yttrandefrihet. Genom sitt ihärdiga arbete mot högerextremismen, genom att stärka unga tjejer med hjälp av feministiskt självförsvar och genom att skola unga människor till duktiga föreningsmänniskor bidrar Ung vänster dagligen till demokratins överlevnad.

Samtidigt är det inte svårt att förstå att det är just en ungdomsorganisation som Ung vänster som reagerar så kraftigt mot centerpartiet.

Anledningen till detta är naturligtvis centerpartiets ungdomsfientliga förslag som vill göra ungdomar under 25 år till rättslösa på arbetsmarknaden.

Borgarna, med centerpartiet i spetsen, påstår att ett avskaffat anställningsskydd skulle öka tryggheten för ungdomar, men i själva verket är vad ungdomar behöver tryggare anställningar med rättvisa löner.

Skure-Eriksson och Kallsäby kommer i sin debattartikel med en mycket oväntad anklagelse och antyder att Ung vänster skulle vara inblandad i sabotage mot centerns lokaler. Ung vänster har inte deltagit i någon fönsterkrossning av centerpartiets lokaler och att misstänkliggöra dem för något sådant är direkt osmakligt. Inte minst då organisationen Osynliga partiet faktiskt tagit på sig ansvaret för fönsterkrosset!

Per Lithammer

Hans Jansson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons