Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centerpartiet: Det ska inte vara farligt att bo i Västerås

Annons

Under sensommaren har det varit gott om svarta rubriker i Västeråstidningarna. Gängbråk. Stöld. Misshandel. Till och med mord. Om folk drar sig för att gå ut när det är mörkt är det inte konstigt.

Måste det vara så? Vi centerpartister tycker inte det. Västerås kan bättre. Tillsammans med övriga partier i Västeråsalliansen har vi påbörjat arbetet för ett tryggt och säkert Västerås. Buskar har rensats upp, bland annat längs Svartån. Ny belysning är på plats utmed gång- och cykel-banor. Skolor och initiativ som till exempel Värna Västerås gör stora och otroligt viktiga insatser. Men arbetet måste gå vidare.

Centerpartiet gör under hösten en enkätundersökning på partiets lokala hemsida av var västerås-arna känner sig otrygga och varför. Behöver fler buskar tas bort? Ny belysning sättas upp? Ska vaktbolag eller polis patrullera vissa områden nattetid? Ska fler övervakningskameror sättas upp? Stadshuset ska inte bestämma var förbättringar behövs – det ska västeråsarna själva göra.

Vi ska ha ett Västerås där människor känner sig trygga – inte kontrollerade. Den personliga integriteten måste värnas i så hög grad som möjligt. Därför anser vi att till exempel övervakningskameror visserligen är något positivt men att de bara ska användas där de verkligen behövs och gör nytta. Vi vill ha ett tryggt samhälle – inte ett övervakningssamhälle.

Det händer saker som ökar tryggheten i Västerås. Fler poliser kommer att fotpatrullera gator och torg. Buskar och planteringar röjs för bättre sikt. Gång- och cykelbanor får ny belysning. Centerpartiet vill att det ska hända ännu mer. Som sagt: Västerås kan bättre.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons