Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centrala Mälarstranden skall bli tillgänglig för alla

Annons

Rune Karlsson hävdar i torsdagens VLT att Västeråsalliansen inte menar allvar med kravet att stoppa socialdemokraternas beslut att bygga höga hus vid stranden vid Mälarparken. De som läst Västeråsalliansens valmanifest vet att vi står eniga och vill ha en friyta efter stranden om minst 75 meter och att vi vill låta båtservicen vara kvar i nuvarande läge. Det har vi också visat genom den reservation vi lämnade i byggnadsnämnden när nuvarande majoritet nyligen beslöt att en detaljplan skall tas fram för den första etappen.

Det exploateringsavtal som Karlsson refererar ger kommunen möjlighet att förändra planen. Det kan kosta pengar om den totala byggnadsytan minskar men genom att bygga högre hus närmare Björnövägen räknar vi med att kunna behålla nuvarande byggnadsyta samtidigt som vi ser till att stranden inte privatiseras för all framtid. Alla västeråsare kan därför vara säkra på att vi, till skillnad mot socialdemokraterna, håller våra löften.

Vid ett maktskifte kommer stranden vid Mälarparken att bli tillgänglig för alla och inte enbart bostäder för dem som har råd med dyra bostadsrätter.

Göran Landerdahl (fp)

vice ordförande i fastighetsnämnden

Claes Kugelberg (m)

vice ordförande i byggnadsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons