Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Charlotte Cederschöld (m): Vi vill inte att EU ska styra skolpolitiken

Annons

Junilistans Hélène Goudin vet mycket väl att felet i idrottsärendet uppstod när rättningen administrerades. Att röstningen är rättad syns i protokollet. Hon vet också att vi moderater givetvis inte vill att EU ska styra skolpolitiken.

Det finns heller inga lagsförslag om det!

Om Goudin är emot gymnastik i skolan är det att beklaga. Ingen har ju föreslagit att EU skall ta över ansvaret för skolan eller gymnastiken, men Goudin verkar inte kunna följa EU-ärendena. Det verkar som om Goudin inte kan skilja på lagstiftning och tyckande eller på grundlag och lag.

Rapportören, som jag inte försvarar, har bara uppmanat (=tycker, ingen lag, ingen påtryckningsmöjlighet) medlemsstaterna, han har bara talat om att han tycker att barn ska ha gymnastik i skolan, givetvis inte att EU ska bestämma i frågan . Det kan heller inte EU göra då fördraget förhindrar det. Om någon politiker, som jag aldrig sett under mina 14 år i EU skulle vilja att EU bestämde i skolfrågor så går det ändå inte - fördraget sätter stopp.

Vad Goudin, som inte direkt är någon konstitutionsrättare, för att uttrycka det milt, eller i klartext är okunnig, inte fattat är att fördraget skyddar människor mot klåfingriga politiker som vill sträcka ut sina ambitioner. Fördraget tas med enhällighet - utanför det får man inte gå. Fördraget sätter gränsen.

Charlotte Cederschöld

Europaparlamentariker

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons