Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Christian Schremser: Hur tar Miljöpartiet ansvar?

Annons

Avfärdar kritik som "fake news"

Miljöpartiet ingår i Samarbete för VästeråsFoto: VLT:s arkiv

De två ordförandena för Miljöpartiet i Västerås, Magdalena Bergfors och Markus Lindgren, svarar i VLT den 13 mars på den kritik VLT:s ledarskribent Richard Appelbom riktar mot partiet. Det är ett svar präglat av desperation, förmodligen ett resultat av det sviktande opinionsstödet.

Inte nog med att man upprepar frasen om att prioritera politisk påverkan före ”plakatpolitik”, ett mantra man de senaste åren använt för att avfärda all kritik om svikna vallöften och som nu börjar kännas ganska slitet

Inte nog med att man upprepar frasen om att prioritera politisk påverkan före ”plakatpolitik”, ett mantra man de senaste åren använt för att avfärda all kritik om svikna vallöften och som nu börjar kännas ganska slitet. Man passerar dessutom gränsen för argumentationsfelet ad hominem genom att poängtera att Richard Appelbom är en liberal ledarskribent med ” en opinionsbildande agenda” och vill därmed påskina att detta skulle göra hans påståenden mindre sanna.

Det är beklämmande att se hur Miljöpartiet Västerås emulerar Donald Trump och avfärdar berättigad kritik som ”fake news”. Oavsett politisk färg så har Appelbom här rätt i sak; Miljöpartiet har de facto suttit med i tre olika koalitioner under tre mandatperioder och man har bytt fot i flera frågor – ibland mer än en gång – under dessa tolv år.

Bergfors och Lindgren menar att detta beror på en vilja till politisk påverkan, men för en utomstående verkar Miljöpartiet Västerås inte riktigt veta på vilket ben de ska stå. Inte nog med att artikelförfattarna i en debattartikel för en dryg månad sedan kritiserade den förda flyktingpolitiken – en politik som Miljöpartiet inte bara passivt medverkat till utan i riksdagen aktivt röstat igenom.

För ett år sedan tog Miljöpartiet Västerås dessutom det fullständigt bisarra beslutet att ”bryta samarbetet” kring Västerås Flygplats och inte besätta den styrelseplats man har rätt till. Därmed förvägrade man sig själva insyn i företaget.

Är det så MP Västerås tar ansvar och påverkar politiskt? För mig låter det just som det man påstår sig vilja undvika, nämligen plakatpolitik.

För mig låter det just som det man påstår sig vilja undvika, nämligen plakatpolitik.

Bergfors och Lindgren vill skapa största möjliga utväxling på sina väljares förtroende. Problemet för Miljöpartiet är att man med sina ständiga åsiktsbyten och löftesbrott torde ha förverkat det förtroendet.

Christian Schremser

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons