Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Clas Lundberg: Liberalerna i äldreomsorgen vore bocken som trädgårdsmästare

Annons

Nyliberalismen är problemet

Offentlig eller privat drift för äldreboendeFoto: TT

Liberalerna vill ta över äldreomsorgen men det är som att sätta bocken till trädgårdsmästare!

Nyliberalismen med långtgående privatiseringar och avregleringar har varit förödande för vårt land. En gång i tiden hade vi världens bästa järnväg(SJ) och ett fungerande postväsende.

Vård och omsorg i Sverige var förebild för andra länder och välfärdsstaten var tryggheten för de svaga och oss äldre. Sedan kom nyliberalismen. Nu skulle makten flyttas över till privata händer.

Nu var det fritt fram att göra vinster på skattefinansierad verksamhet. Vinster som sedan försvinner bort till olika konton i skatteparadisen. Riskkapitalisterna blev rikare och rikare utan att ta några risker.

Krisen i äldreomsorgen är nyliberalismens förtjänst. Istället för att våra skattepengar skall användas effektivast och till omsorg av oss äldre hamnar de i privata fickor.

Privat vårdföretag plockar russinen i kakan och den verksamhet som de ratar hamnar hos den kommunala hemtjänsten och hemsjukvården. Tidsstyrning och ”New Public Management” förvärrar situationen ytterligare för oss äldre.

Eftersom privata företags mål är att maximera vinsten har de ingen plats i skattefinansierade verksamheter. Låt istället alla pengarna gå till oss äldre.

Clas Lundberg

Läs mer:

Insändare: Västerås är sämst på personaltäthet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons