Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att välja lojalitet

Annons

Ulla Persson, varför får vi inget svar på vår uppmaning att du ska ta ställning. Du måste antingen ta ställning för de västeråsare som anser det viktigt med en väl fungerande tågtrafik mellan Västerås och Stockholm, eller hamna på konfliktkurs med partiet.

Det socialdemokratiska partiet har tyvärr tagit ställning för ett fortsatt SJ-monopol på trafiken i Mälardalen.

Vi vill se ett avskaffat SJ-monopol. Den lösning vi ser som den naturliga är att regionen - länen i Mälardalen - på samma sätt som region Skåne och region Västra Götaland övertar ansvaret för tågtrafiken. Vi är övertygade om att detta leder till bättre trafik och lägre kostnad för såväl enkelbiljett som månadskort för resa mellan till exempel Västerås och Stockholm.

Vi har i VLT den 5 maj avkrävt dig ett svar, även Clas Lundberg har i VLT 15 maj klart tagit ställning för ett regionalt ansvar och även Clas väntar säkert på ditt svar.

Nu kan du inte längre sitta på två stolar, du måste ta ställning. Det är lätt att som du i allmänna ordalag kritisera det sätt på hur SJ sköter trafiken. Men det blir besvärligare när du som nu måste göra någon besviken. Endera tar du ställning för västeråsarna med risk för att få kritik från dina partikamrater eller så sviker du västeråsarna och håller dig till partilinjen. Om du även i fortsättningen vägrar att ta ställning, kan det inte tolkas på annat sätt än att du väljer partilinjen och sviker västeråsarna. Det är dags att ge besked om vem du främst är lojal mot, partiet eller västeråsarna.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons