Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De rödgröna kopierar ännu fler idéer

De rödgröna skriver den 2 december att en lönesatsning för sjuksköterskor ”knappast kan ses som en banbrytande idé”.

Annons

Kanske bör den rödgröna trion bemöda sig med att fråga någon av alla landstingsanställda sjuksköterskorna vad de tycker om idén? Vi är i alla fall övertygade om att det är en viktig reform som ledande politiker inte bör raljera över.

Det var en satsning som vi föreslog i vårt budgetförslag och som är fullt finansierat. Det blir därför underligt när de rödgröna skriver att vi vill skära ner på sjukvården.

Det är ett påstående som helt saknar grund. Det är de rödgröna som tvingats stänga vårdplatser den senaste tiden. De rödgröna får även stå till svars för landets största kostnadsökningar vad gäller hyrläkare från 2010-2012.

Det är de rödgröna som inte mäktat med att åtgärda Västmanlands sjukhus underskott på 130 miljoner kronor. Däremot har de rödgröna fortsatt att kopiera Alliansens förslag.

Nu genomförs en vårdvalsreform där västmanlänningar kan lista sig på vårdcentraler i grannlänen. I förslaget till kommande verksamhetsplaner för landstinget finns skrivningar om att införa vårdval inom rehabiliteringen.

Vårdvalet är och förblir en Alliansidé som vi alltid värnat, men som de rödgröna kritiserat. Vi välkomnar att de ändrat sig, men det vore klädsamt om de inte hycklade med att Alliansförslagen faktiskt är användbara och framgångsrika. Varför annars använda sig av dem?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons