Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är dags att genomföra remissfrihet inom vården

Moderaterna i Landstinget Västmanland driver en politik för hela länet.

Annons
Sjukhuset. Remissfrihet och LOV ska förenkla.

Vi kommer fram till valdagen den 14 september att synas från Norberg och Sala i norr till Kungsör och Arboga i söder.

Vi kommer att lyssna på medborgarnas idéer och förslag för hur vi kan göra sjukvården och kollektivtrafiken ännu bättre. Remissfrihet, kortare köer till specialistvården och satsningar på personalen är tre av våra skarpaste vallöften.

Onödigt remisskrångel försvårar för medborgarna att söka vård. Två av tre landsting har därför avskaffat remisskravet.

Väntetiderna i specialistvården kan kortas genom att fler vårdgivare får möjlighet att erbjuda vård genom LOV – Lagen om valfrihetssystem som varit framgångsrikt i andra landsting. Vi har gjort många besök vid såväl vårdcentraler som tandvårdsmottagningar och sjukhusavdelningar, detta kommer vi att fortsätta med under våren.

Vi har lyssnat till personalen under dessa besök och genomfört en egen personalenkät som visar att landstinget behöver fokusera på bättre ledarskap, bättre möjligheter till utbildning och konkurrenskraftiga löner.

Moderaterna kommer också att ta krafttag mot hyrläkarproblemet och vill minska den administrativa bördan för läkare.

Ordning och reda i ekonomin är en förutsättning för att vi ska kunna förverkliga våra förbättringsförslag. Anders Borg och Fredrik Reinfeldt har lett Sverige genom en ekonomisk kris och visat att Moderaterna är ett ansvarstagande parti.

Det är ett arv vi vill förvalta på lokal nivå för att få ordning på landstingets ansträngda ekonomi.

För att genomföra detta kommer vi att möta väljare och våra rödgröna motståndare på gator, torg, i bostadsområden och i olika debatter.

Moderaterna går också till val med en enad Allians. Fyra partier som väl kompletterar varandra och drar åt samma håll är en förutsättning för ett starkt och stabilt landsting.

Alliansen har den nödvändiga erfarenheten av att leda landstinget och kan komma i gång direkt med att sjösätta förbättringsåtgärder.

Moderaterna kommer att fokusera på tillväxt för hela länet. Genom ökad tillväxt, fler företag, fler jobb och ökade skatteintäkter kan vi satsa mer pengar på sjukvård och kollektivtrafik. Det är det hållbara, länsbärande alternativet.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons